Hur går det till?

Att fotografera bröllop är för mig en helt otrolig känsla och bland det bästa som finns! Jag älskar utmaningen i att jag inte får missa alla de viktiga händelserna & detaljerna, i att klara av alla tekniska förhållanden och att hela tiden vara 100% närvarande. Jag tycker det är otroligt inspirerande att träffa & lära känna de fantastiska brudparen, finnas som bollplank och förvalta det stora ansvaret som ligger på bröllopsfotografen. Och all KÄRLEK som omringar förberedelser, bröllopsdag och efterbearbetning är en helt fantastisk bonus som gör att jag svävar som på små moln flera veckor efter!

bröllopsfoto, detalj, brudbukett, grön, bröllopHur går en bröllopsfotografering till?
Innan ni bestämt om ni vill anlita mig som er bröllopsfotograf, träffas vi helt förutsättningslöst över en fika. Detta möte är helt kostnadsfritt och har som syfte att vi ska få en första kontakt och vi ska få en känsla för om jag är bästa fotografen för er. Vi pratar i huvudsak om era planer för den stora dagen, era funderingar och önskemål och går igenom vad som är viktigt för er att få dokumenterat. Vi tittar på en massa fotografier för att se om min bildstil passar er och med er hem får ni lite information samt en offert som gäller för just era förutsättningar.

Senast en vecka efter vårt möte hörs vi igen, antingen över mail eller telefon för att se om vi ska gå vidare och göra en bokning. För att ert datum helt och hållet ska låsas till er krävs en skriftlig bokningsbekräftelse på valt bröllopspaket samt betald bokningsavgift. Dessutom skriver vi kontrakt på våra åtaganden gentemot varandra vilket känns tryggt för oss alla. Ni är  självklart alltid välkomna att höra av er om några frågor eller funderingar dyker upp!

Två-tre veckor innan ert bröllop träffas vi igen för att gå igenom hela er bröllopsdag, från början till slut. Jag skriver ner alla detaljer, tider, adresser, önskemål och vi går igenom era sista funderingar. Jag hjälper er gärna med tidsplanen och kommer med lite tips och idéer för hur ni kan få er dag att verkligen bli ER dag.

NU är det äntligen dags för den stora dagen – ert bröllop!

Jag kommer väl förberedd och har antagligen redan ett helt gäng bilder jag tänkt ut på förhand, har rekat fotoplatserna och sett till att utrustningen är i topp. Och skulle något oförutsett hända kamerorna eller linserna så har jag både backup och extra batterier, minneskort och så vidare. Mitt fokus under dagen sedan att dokumentera så mycket av era känslor, personligheter, händelser, detaljer och personer jag kan, men på ett diskret sätt. Jag går aldrig in och återskapar en scen eller tillrättalägger något – fotografierna ska ju visa er och er dag precis så fantastisk som den är! Under porträtt-delen däremot styr jag lite mer för att vi ska få ut så mycket som möjligt ur den tiden, men aldrig på ett tvingande sätt. Det är otroligt viktigt för mig att ni känner er avslappnade, er själva och visar äkta känslor.

anna nilsson, behind the scenes, bröllopsfotoSå fort jag kommer hem gör jag en back-up på alla bilder. Sedan går jag igenom alla bilder, gör ett urval med de absolut bästa fotografierna utifrån känsla och del i berättelsen om er dag. Bilderna genomgår en lättare redigering och så fort det arbetet är klart är det äntligen tid för oss att boka in en kväll tillsammans och återuppleva er bröllopsdag!

 

Under en bildvisning får ni i lugn och ro gå igenom alla foton och fundera över vilka ni vill ska finnas i ert hem. Kanske ett par tavlor, ett lyxigt album och tackkort till era gäster? Jag hjälper er att hitta rätt för just er! För är det något jag inte vill, så är det att era foton ska försvinna i en mapp på en dator… Låt dom leva med er i vardagen och smycka ert hem!

När er beställning är lagd går jag igenom varje beställd bild och gör en grundlig redigering för att fotografiet ska bli så snyggt och optimerat för sitt ändamål som möjligt. En av anledningarna till att ni valt just mig, är säkert för att ni uppskattar det arbete jag lägger ner på era fotografier och produkter vilket betyder att jag endast jobbar med de bästa labben, tavelmakarna och albumleverantörerna. Detta för att säkra att era minnen håller så bra kvalité som möjligt och kan leva med er i generationer framöver!

Menu