Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Nej, det blir inte alltid som man tänkt sig. Min företagsplan för 2023 var att under sensommar / höst börja marknadsföra mig mer mot företag samt utöka tiden för studiofotograferingar, och således minska på att fotografera åt mäklare. Ett jobb som lite ramlade ner i knät på mig för några år sedan och som kommit att ta allt mer fokus och arbetstid. Nu var det dags att börja jobba lite mer för och med de jobben jag verkligen brinner för! Att hjälpa företag stärka sitt varumärke genom en tydlig bildkommunikation, och positionera mig ännu mer som ”Nyföddfotografen i Värmland”. Sjukt pepp!

Men så kom lågkonjunkturen. Jag som klarat mig fantastiskt bra rent företagsmässigt med en flytt från Stockholm till Värmland med allt vad det innebar (ett blogginlägg om det kanske?), genom två år med en pandemi… Men så förlorade jag & en samarbetspartner, av olika anledningar, en av våra större kunder… Absolut inga hard feelings mot kunden -de tog beslut som var rätt för dom vilket jag fullkomligt respekterar. Och de är fortfarande världens bästa! Men hjärnan gick såklart på högvarv då den tryggheten jag räknat med under tiden jag skulle bygga upp det där nya jag finurlat och drömt och jobbat mot nu inte skulle finnas. Svettigt! Läskigt!

Jag gillar ju det där med deadlines (har ju trots allt jobbat med nyheter mer än halva mitt arbetsliv), när läget är lite osäkert och man liksom måste tagga till lite! När man måste tänka kreativt, hitta nya vägar och där är ju även min man Jon (som jag driver företaget tillsammans med) en klippa. Resan var ju redan påbörjad för allt det där nya… ett gäng företagskunder och bildbanksfotograferingar är redan inbokade och planerna för själva studion har kommit ganska långt. Så det är väl bara att köra tänkte jag – och sa upp studion precis innan kontraktet skulle förlängas 🙈 Iiihhh!
Det blir därmed inte riktigt den sensommar / hösten jag planerat för – men den blir sjukt spännande!

Grundplanen har fått sig en uppdatering och ny tidsplan. Det har kommit lite nya infallsvinklar och nya rutiner. Kanske några överraskningar i vilka vägar jag / vi valt att ta. Men tror att ni, mina kunder, kommer bli otroligt nöjda med vart vi kommer landa då en del av förändringarna varit väldigt efterfrågade! Går lite som på nålar och det känns som att jag bara vill spricka och säga allt på en och samma gång! Men jag tar ett djupt andetag och hejdar mig. Det är några pusselbitar som väntar på att komma på plats fortfarande… ✨

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu